#
12.05.2022 співробітники Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М. С. Бокаріуса» (далі – ННЦ ІСЕ) взяли участь у засіданні секції судової комп’ютерно-технічної та телекомунікаційної експертизи Науково-консультативної та методичної ради з проблем судової експертизи при Міністерстві юстиції України у режимі телеоконференції на базі Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.
Від ННЦ ІСЕ у засіданні прийняли участь члени секції: завідувач сектору комп’ютерно-технічних та телекомунікаційних досліджень, доктор технічних наук Михайло МОЖАЄВ, науковий співробітник Володимир ГОМОН та судовий експерт Володимир ЗАГРЕБЕЛЬНИЙ. До участі обговоренні питань долучился представник Міністерства юстиції України – Тетяна БАКЛАН, фахівці Одеського та Львівського НДІСЕ, а такоє прежставники Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності.
Учасники засідання розглянули актуальні питання про перебіг виконання науково-дослідних робіт (НДР) за тематичним планом НДР НДУСЕ Міністерства юстиції на 2022 рік; пояснювальні записки до НДР, що плануються для включення до Тематичного плану науково-дослідних робіт науково-дослідних установ судових експертиз Міністерства юстиції України на 2023 рік та інші актуальні питання призначення та проведення судових експертиз.
Крім того, 22.04.2022 відбулося засідання секції судової експертизи відеозвукозапису та фототехнічної експертизи на базі Одеського науково дослідного інституту судових експертиз за участі голови секції Олександра ШАБЛІ та секретаря секції Віталія РУКАВІШНИКОВА. Від ННЦ ІСЕ у засіданні прийняли участь члени секції: завідувач сектору дослідження відео-, звукозапису Ольга БРЕНДЕЛЬ, завідувач сектору трасологічних досліджень та технічних досліджень документів Юлія НОСАТЕНКО, провідний судовий експерт Анна РОМАН. Під час засідання обговорили результати впровадження НДР, перебіг виконання НДР, закінчення яких планується у поточному році, прийнято та рекомендовано до апробації результати НДР ННЦ ІСЕ та інші питання з експертної практики.
Разом ми переможемо! Слава Україні!